Bejelentés


Zweitakt Több, mint 20 év tapasztalattal

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Üdvözöljük Weboldalunkon!

 

Mivel jómagam is bizalmatlan vagyok az újonnan nyílt vagy általam ismeretlen üzletek, szervizek vagy egyéb vállalkozásokkal szemben, - főleg, ha különösebben nem ajánlotta még senki -, ezért szükségesnek tartom, hogy bemutassam vállalkozásunk működését.

 

1994-ben végeztem autószerelő és gépjárműtechnikusként a győri Bercsényi Miklós Szakközépiskola és Gimnáziumban. Már több, mint 20 éve foglalkozom autók-motorok javításával, kisebb-nagyobb megszakításokkal. Nagyjából 15 évvel ezelőtt dolgoztam Győr-Ménfőcsanakon egy általam nagyra becsült motorszerelő mellett, ahol megismertem a japán motorok szerkezetét. Azóta legnagyobb számban 2 ütemű motorkerékpárokkal foglalkozom.

 

2007-ben feleségemmel létrehoztuk az  MZ Motor Hungary Kft.-t. Sajnos a németországi MZ gyárat is elérte a gazdasági válság. Most ismét német tulajdonban van. Robogókat és elektromos kerékpárokat gyártanak. Úgy döntöttünk, hogy az MZ márkaképviselést átmenetileg szüneteltetjük.

 

Az utóbbi 5-6 évben sok motornál találkoztam azzal a problémával, hogy a főtengely csapágyazása annyira tönkrement, hogy a csapágyfészek kiverődött (kitágult) és nem lehet csupán csapágycserével megoldani a hibát. Több motornál emiatt a főtengely oldalirányban (axiálisan) is tudott mozogni.  Ez előbb-utóbb görgőskosár és dugattyútörést eredményez. Az ilyen hiba láttán (ha észreveszi) a legtöbb szerelő szétteszi a kezét, és azt mondja: El kell adni sürgősen a mocit, vagy „kuka”! Aki pedig megvesz drága pénzen egy ilyen lötyögős főtengelyű motort, ami kívülről még mindig gyönyörű és esetleg már meg is van fúratva, tehát „felújítva” veszi, az aztán jó estben 1-2 ezer kilométer hajtás után meglepődik, ha ripityára törik az egész blokk belseje. Nos, erre a problémára fejlesztettem ki az utóbbi néhány évben egy egyedi javítási módszert, amivel ismét nyargalhatunk tovább paripánkon sok ezer kilométeren át. Az eljárás nem a Loctite és nem egy egyszerű acélpersely.

Segíthet sport-, cross-  és veteránmotorokon egyaránt. Az általunk alkalmazott technológiával történő felújításnak is van kockázata és nem is olcsó összességében, de megmentheti az adott motort, ha valaki nem teheti meg,hogy másikat vegyen.

 

Szerelőműhelyem „NEM GYORSSZERVÍZ”, mivel legtöbbször nehéz esetekkel foglalkozom, mint pl. motorblokk megmentés, villamos hibakeresés vagy egyéb működési zavart okozó hibák keresése. Előfordul, hogy más szerviz után kerül ide hozzám jármű. Vannak régi kuncsaftjaim távolabbi településekről is, akiknek 6-8  éve hibátlanul üzemel az itt felújított járműve, és további motorok felújíttatását tervezi nálunk.

 

A kereskedelemben kapható alkatrészeket én szoktam beszerezni, de pl. veterán mocikhoz nincs időm alkatrész után kutatni.

A munkadíjon kívül anyagbeszerzési díjat is szoktam külön felszámolni, ami nagyjából a benzinköltségem. Órabért csak kisebb javítások-hibakeresések után szoktam felszámolni, amikor nem lehet pontosan tudni előre a szerelési munka nagyságát.

Igyekszem mindenkinek a motoros problémáját megoldani, amiben jó kapcsolataimra támaszkodhatok hegesztésben, fémmegmunkálásban, tömítéskészítésben, henger- és főtengely felújításban, fényezésben, számítógépes munkában és végül, de nem utolsó sorban műszakirajz készítésben.

Akinek elnyerte tetszését szerelőműhelyünk ismertetője, és motorja esetleg autója betegeskedik, állunk rendelkezésére.

 

Üdvözlettel:

 

Pintér Balázs

gépjárműtechnikus


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!